Fläskpannkaka med purjo

14 röster
4
Fläskpannkaka med purjo
Foto: TV4

En äkta svensk hedersrätt som alla tycker om. Och den är enkel att göra. Serveras traditionellt med lingonsylt. Men en tomat- och löksallad med vinägrett är lika bra.

4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 2 ägg
  • ca 6 dl mjölk

Fyllning:

  • 1 purjolök, finskivad
  • ca 200 g rökt fläsk, tärnat (eller bacon)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Bryn fläsket och lägg över i lättsmord ugnspanna.
  3. Bryn sen purjolöken lätt och lägg i.
  4. Vispa ihop smeten och slå i. Grädda klart mitt i ugnen 30- 40 min.
26 januari 2009