Fläskkotletter med gochujangsmörsås

POPULÄRT
koket.se
Fläskkotletter med gochujangsmörsås
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Fläskkotletter med gochujangsmörsås

19 ingredienser

Läcker helgmiddag med smaker från Korea med prisvärd fläskkotlett, sojarostad potatis och en magiskt god smörsås smaksatt med den fermenterade koreanska chilipastan gochujang.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor fläskkotlett, utan ben
  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk japansk soja

Gochujangsmörsås

  • 350 g smör, smält
  • 1 ägg (stort)
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1-1,5 msk gochujang

Sallad

  • 1 rödlök, tunt skivad (liten)
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 gurka, i munsstora bitar
  • 1 kålrabbi, tunt hyvlad
  • 2 msk olivolja
  • neutral rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen i en bunke och ringla över några matskedar olja, soja och riven vitlök. Peppra, rör om lägg över i ugnsform. Rosta i ugnen i ca 35 minuter tills potatisen är gyllene.
  2. Lägg rödlöken till salladen i en liten skål. Häll på 1 msk vit balsamvinäger, rör om och låt stå.
  3. Smält smöret och låt svalna något.
  4. Knäck ägget i en cylinderformad bunke. Tillsätt sesamolja, soja, risvinäger, riven vitlök och gochujang. Häll på det avsvalnade smöret, men häll inte i bottensatsen.
  5. Ställ en handmixer i botten på bunken och kör på max från botten och uppåt och sen försiktigt upp och ner tills det har blivit en fluffig sås. Smaka av och se om det behövs mer soja eller gochujang.
  6. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Stek köttet i lite olja tills det fått fin färg på båda sidor, det tar endast några minuter. Salta och peppra, låt köttet vila i 5 minuter.
  7. Lägg upp gurka, kålrabbi och den ny syrliga rödlöken i en salladsskål. Ringla på olivolja och resterande 1 msk vit balsamvinäger. Salta och peppra och rör om.
  8. Servera köttet med rostad sojapotatis, gochujangsmörsås och sallad.