Fläskkarré med pommes och tzatziki i pitabröd
Fläskkarré med pommes och tzatziki i pitabröd
21 ingredienser
40 min
Middag med inspiration från det grekiska köket med grillad strimlad fläskkarré, grönsaker och tzatziki i pitabröd serverat med pommes.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 4-8 pitabröd
- 500 g fläskkarré, skivad
- 3 msk olivolja
- 0,5 citron, finrivet skal + saft
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk paprikapulver
- salt
- svartpeppar, nymalen
Tzatziki
- 3 dl grekisk yoghurt
- 1 klyfta vitlök (stor)
- 0,5 gurka
- 2 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk rödvinsvinäger (eller vitvinsvinäger)
- salt
- vitpeppar
Tillbehör
- 1 förp pommes stripes (à 600 g)
- 1 knippe färsk bladpersilja, grovhackad
- 0,5 isbergssallad
- 10 körsbärstomater
- 4 msk ajvar relish, gärna stark
Gör så här
- Blanda samman olivolja, finrivet citronskal, citronsaft, timjan, oregano, paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
- Pensla köttet med marinaden. Låt stå och marinera 15-20 minuter.
- Tillaga pommes stripes enligt anvisning på förpackningen.
- Riv gurkan fint på ett rivjärn. Lägg i en skål och salta. Låt gurkan stå så att den vätskar sig.
- Blanda ihop yoghurt med finriven vitlök, torkad oregano och rödvinsvinäger.
- Krama ut vätskan ur gurkan. Blanda ner gurkan i yoghurten. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Strimla salladen och halvera tomaterna.
- Grilla eller stek köttet ett par minuter på varje sida. Låt vila ett par minuter.
- Lägg även pitabrödet på grillen. Tips! Lägg dem i en plastpåse direkt efter grillningen så blir de mjuka.
Skär köttet i tunna skivor.
- Fyll pitabrödet med kött, sallad, bladpersilja, tomater, ajvar och tzatziki. Bjud med pommes till.