Fläskkarré med majs och karibisk coleslaw

POPULÄRT
koket.se
Fläskkarré med majs och karibisk coleslaw
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Fläskkarré med majs och karibisk coleslaw

20 ingredienser

40 min + ev tid att marinera

En rätt med massor av smak! Kryddig fläskkarré läggs på grillen tillsammans med majskolvar och serveras med en krämig och lite het kålsallad med fruktiga smaker.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 800 g fläskkarré, i skivor

Five spice kryddblandning

  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1-2 stjärnanis
  • 2 tsk vitpeppar
  • 2 tsk fänkålsfrö

Karibisk coleslaw

  • 500-600 g spetskål
  • 0,5-1 rödlök
  • 4 ananasringar, inlagda
  • 0,5-1 röd chilifrukt
  • 1 mango, halvmogen och inte för mjuk
  • 1-1,5 dl majonnäs
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 kruka färsk koriander, hackad

Grillad majs

  • 2 färska majskolvar
  • 50 g smör
  • 1 limefrukt, skal + lite saft
  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa kryddnejlikor, stjärnanis och fänkålsfrö till pulver. Alternativt stöt fint i en mortel. Blanda ihop med malen kanel och vitpeppar.
  2. Rubba in kryddblandningen i köttet på båda sidor. Låt gärna stå och dra i ett par timmar i kylen.
  3. Strimla spetskål, rödlök och chili (ta bort kärnorna för en mildare smak). Lägg i en skål.
  4. Skala, kärna ur och skär mangoköttet i strimlor. Häll av och skär ananasen i mindre bitar. Lägg i mango och ananas i skålen med kålen.
  5. Tillsätt majonnäs och dijonsenap, vänd ihop. Tillsätt lite limesaft för att få upp syran mot det söta från frukten och det lite feta från majonnäsen. Hacka koriandern, spar några hela blad till garnering. Tillsätt hackad koriander i salladen.
  6. Blanda smöret till majsen med lime, chili och flingsalt. Ställ svalt.
  7. Grilla majskolvarna med blasten kvar i ca 20 minuter. Dra sedan bort blasten och grilla på tills de fått fin färg. Man kan också köra majsen i ugnen på 175 grader i 20 minuter innan man grillar den utan blast.
  8. Salta köttet och grilla på båda sidorna, totalt ca 4-5 minuter.
  9. Låt smöret smälta på majskolvarna och toppa med lite koriander. Servera med köttet och den magiskt goda coleslawen.