Fläskfilépasta med smörsky och baconströssel

25 m
4
Scan fläskfilépasta med baconströssel
Foto: Köket.se
25 m
4

Du behöver

  • 4 port pasta
  • ca 150 g bacon
  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 knippe sparris
  • 50 g smör
  • salt och peppar
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • några kvistar timjan
  • garanatäpplekärnor, till garnering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Dela ner baconet till småbitar och knaperstek i en panna. Ta ur baconet från panna och låt rinna av på hushållspapper. Spara stekfettet i pannan.
  3. Strimla fläskfilén och sparrisen. Fräs köttet och sparrisen i samma panna som baconfettet tillsammans med salt, peppar, smör, vitlök och timjan tills köttet fått fin färg och är genomstekt. Ös köttet under tiden med smörskyn.
  4. Servera pastan tillsammans med fläskfilén och sparrisen. Ringla över smörskyn och toppa med bacon och granatäpplekärnor.
Kommentera receptet

Fler goda recept