• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Fläskfilépasta med smörsky och baconströssel

21 röster
25 m
4
Scan fläskfilépasta med baconströssel
Foto: Köket.se

En snabb men lyxig pasta som passar lika bra till vardags som till fest. Toppa med granatäpple så blir det extra vackert!

25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port pasta
  • ca 150 g bacon
  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 knippe sparris
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar
  • 2 klyfta vitlök, skivade
  • några kvistar timjan
  • garanatäpplekärnor, till garnering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Dela ner baconet till småbitar och knaperstek i en panna. Ta ur baconet från panna och låt rinna av på hushållspapper. Spara stekfettet i pannan.
  3. Strimla fläskfilén och sparrisen. Fräs köttet och sparrisen i samma panna som baconfettet tillsammans med salt, peppar, smör, vitlök och timjan tills köttet fått fin färg och är genomstekt. Ös köttet under tiden med smörskyn.
  4. Servera pastan tillsammans med fläskfilén och sparrisen. Ringla över smörskyn och toppa med bacon och granatäpplekärnor.
15 februari 2017