Fläskfilémacka med sweet chilimajo

Foto: Köket.se
Fläskfilémacka med sweet chilimajo
17 ingredienser
45 min
Frasigt bröd, krispig kålsallad, sweet chilimajonnäs och saftig fläskfilé - den här matiga mackan har allt!
Ingredienser
- 12 skivor Pågen Lantgoda
- 1 röd paprika
- 0,5 purjolök
- 4 msk rostad lök
Spetskålsallad
- 0,5 spetskål
- 1 msk olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- salt
- peppar
Sweet chili majo
- 2 dl majonnäs
- 1 dl sweet chilisås
Marinerad fläskfilé
- 600 g fläskfilé
- 2 msk japansk soja
- 1 msk olja
- 1 klyfta vitlök
- paprikapulver
- olja, till stekning
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop marinaden och låt köttet marineras en stund.
- Bryn fläskfilén runt om på hög värme i stekpanna och lägg över i en ugnsform och låt gå klart i ugnen, ca 30 minuter. Innertemperaturen ska vara ca 65 grader.
- Ta ut köttet och låt vila 5-10 minuter. Skär upp i skivor.
- Blanda majonnäs och sweet chili.
- Skiva kålen tunt och blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
- Skiva paprika och purjolök tunt. Rosta eller stek bröden.
- Montera mackorna med ett lager majonnäs och kålsallad på första brödskivan. Lägg på en till brödskiva och lägg där på mer majonnäs, fläskfilé, paprika, purjolök och rostad lök. Avsluta med sista brödskivan.
TIPS!