I samarbete med ViktVäktarna

Fläskfilé i rosa sås

35 m
4
Fläskfilé i rosa sås
Foto: ViktVäktarna


Fläskfilé i en sås av fraiche, chilisås, vitlök, rosépeppar och persilja. Servera med pressad potatis eller hasselbackspotatis. Per portion:
SmartPoints per portion: 10

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
35 m
4

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl fraiche, 5%
  • 1 dl matlagningsgrädde, 4%
  • 2 msk chilisås
  • 0,5 msk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 msk rosépeppar
  • persilja
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och koka potatis.
  2. Skala och finhacka lök. Skiva fläskfilé och bryn hastigt i omgångar i margarin. Salta och peppra. Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg.
  3. Blanda ner fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök. Låt puttra några minuter.
  4. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart. Smaka av med salt och peppar och strö över klippt persilja.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept