Fläskfilé i rosa sås

Fläskfilé i rosa sås
Foto: WW ViktVäktarna

Fläskfilé i rosa sås

64

14 ingredienser

35 m

ww viktväktarna

Fläskfilé i en sås av fraiche, chilisås, vitlök, rosépeppar och persilja. Servera med pressad potatis eller hasselbackspotatis. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
6-10

WW ViktVäktarnas PersonligaPoints

Ikonen visar PersonligaPoints-intervallet ett recept kan ha per portion för den som är medlem hos WW ViktVäktarna.

Läs mer

ww viktväktarna

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt
  • peppar
  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 1 dl lätt matlagningsgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 0,5 msk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 msk rosépeppar
  • persilja
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och koka potatis.
  2. Skala och finhacka lök. Skiva fläskfilé och bryn hastigt i omgångar i margarin. Salta och peppra. Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg.
  3. Blanda ner fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök. Låt puttra några minuter.
  4. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart. Smaka av med salt och peppar och strö över klippt persilja.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.
TIPS!
ViktVäktarna  Rödbetsbiffar med linser och kikärtor

Fler tips från WW ViktVäktarna