Fläskfilé i rosa sås

64 röster
35 m
4
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt
  • peppar
  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 1 dl lätt matlagningsgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 0,5 msk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 msk rosépeppar
  • persilja
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och koka potatis.
  2. Skala och finhacka lök. Skiva fläskfilé och bryn hastigt i omgångar i margarin. Salta och peppra. Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg.
  3. Blanda ner fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök. Låt puttra några minuter.
  4. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart. Smaka av med salt och peppar och strö över klippt persilja.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.
Tips!
ViktVäktarna  Rödbetsbiffar med linser och kikärtor

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016