Flankstek med nudelsallad

NYHET
Flankstek med nudelsallad
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Flankstek med nudelsallad

18 ingredienser

30 min

Markiz Tainton gästar Nyhetsmorgon och bjuder på flankstek med nudelsallad och sojadressing.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk grapefrukt, färskpressad juice
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk färsk ingefära, riven

Sallad

  • 150 g risnudlar
  • 400 g flankstek
  • 0,5 gurka, strimlad
  • 2 morötter, hyvlad
  • 2 salladslökar, skivad
  • 1 dl thaibasilika (eller koriander)
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • ca 1 dl rostade cashewnötter
  • olja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Dressing

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen.

Sallad

  1. Koka nudlarna och låt dem svalna.
  2. Grilla eller stek flanksteken medium rare. Stek eller grilla på hög värme, ca 3 minuter på varje sida. Låt vila och skär sedan i tunna skivor.
  3. Lägg nudlar, grönsaker och flankstek i en stor skål.
  4. Ringla över dressingen och toppa med örter, chili och cashewnötter