Flan parisien
Flan parisien
9 ingredienser
45 m
De här läckra små pajerna är en fröjd för alla ens sinnen! Perfekt sätt att lyxa till helgen.
Ingredienser
Fyllning
- 8 äggulor
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk majsstärkelse
- 2 g salt
- 400 g grädde
- 400 g mjölk
- 2 vaniljstänger
- 2 citroner, zest
Pajskal
- 200 g smördeg (köp gärna från ett bra bageri)
Gör så här
Fyllning
- Vispa ihop äggulor, socker, majsstärkelse och salt i en bunke.
- Koka upp grädde, mjölk, vanilj och citronzest i en generös kastrull.
- När mjölken fått ett uppkok så tillsätt den vispade ägguleblandningen i kastrullen. Sänk värmen till låg och rör om med en slickepott tills blandningen får en krämig konsistens. Ställ sedan i kylen.
Pajdeg
- Medan krämen kyls kavlar du ut smördegen så att den blir ca 2 mm tunn.
- Stansa eller skär ur rundlar av degen och placera i portionsformar eller muffinsformar. Se till att smördegen når hela vägen upp till kanten på formen så att fyllningen inte rinner ut.
- Fördela den kylda fyllningen i varje form.
- Baka sedan av på 220 grader tills de är gyllenbruna, ca 30 minuter.