Flan parisien

Flan parisien

9 ingredienser

45 m

De här läckra små pajerna är en fröjd för alla ens sinnen! Perfekt sätt att lyxa till helgen.

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 8 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 g salt
  • 400 g grädde
  • 400 g mjölk
  • 2 vaniljstänger
  • 2 citroner, zest

Pajskal

  • 200 g smördeg (köp gärna från ett bra bageri)

Gör så här

Fyllning

  1. Vispa ihop äggulor, socker, majsstärkelse och salt i en bunke.
  2. Koka upp grädde, mjölk, vanilj och citronzest i en generös kastrull.
  3. När mjölken fått ett uppkok så tillsätt den vispade ägguleblandningen i kastrullen. Sänk värmen till låg och rör om med en slickepott tills blandningen får en krämig konsistens. Ställ sedan i kylen.

Pajdeg

  1. Medan krämen kyls kavlar du ut smördegen så att den blir ca 2 mm tunn.
  2. Stansa eller skär ur rundlar av degen och placera i portionsformar eller muffinsformar. Se till att smördegen når hela vägen upp till kanten på formen så att fyllningen inte rinner ut.
  3. Fördela den kylda fyllningen i varje form.
  4. Baka sedan av på 220 grader tills de är gyllenbruna, ca 30 minuter.