Flamberade bananer med smak av amaretto och citron

2 röster
20 m
4
Flamberade bananer med smak av amaretto och citron
Foto: Dante Zia

När vi var mindre lagade pappa ofta flamberade bananer till efterrätt. Nu när jag är “vuxen” tycker jag det är minst lika gott. Här kommer receptet på en variant på flamberade bananer som jag tycker är väldigt god. Hoppas det smakar! Zia later /Dante

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Flamberade bananer

  • 2-3 bananer
  • 0,5 dl Amaretto
  • 1 dl brunt farinsocker

Amarettorippel

  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 citron, saften
  • 2 msk Amaretto

Servering

  • 2-3 msk rostat bovete
  • flingsalt

Gör så här

  1. Amarettorippel Blanda sirap, citronsaft och amaretto i en kastrull. Låt sjuda i 5-10 minuter. Smaka av med citron.
  2. Flamberade bananer
    Häll farinsocker i en stekpanna. Lägg i bananerna när sockret har smält. Låt bananerna bli gyllenbruna.
  3. Häll på likören och tänd på! Det måste vara hög värme i stekpannan för att alkoholen ska kunna ta eld.
  4. Servering
    Servera som det är eller med en kula vaniljglass. Strö över rostad bovete.
30 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept