Imponera på gästerna med flamberade äpplen med kardemummaglass till dessert!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Blanda grädde, mjölk, socker, vaniljsocker och mortlad kardemumma i en kastrull.
Värm blandningen tills det nästan börjar att koka. Lägg i äggulorna under tiden som du vispar ordentligt så gulorna inte stelnar och klumpar sig.
Ta av blandningen från plattan och sila den ner i glassmaskinen och låt gå cirka 35-45 minuter.
Crunch
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till smulig konsistens. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Flamberade äpplen
Skala och kärna ur äpplena och dela dem på mitten så du får två ringar av varje äpple.
Smält smör i stekpannan, pudra i kanel och socker när smöret smält och lägg i äpplena. Stek tills dem fått en gyllenbrun färg och blivit något mjukare, cirka 3 minuter på varje sida.
Avsluta med att hälla på calvados och när det börjar bubbla tar du stekpannan från spisen och tänder på. Akta fläkttrummor och ögonbryn!