Gillar du drinken Hugo spritz? Då är det här efterrätten för dig! Fläder- och myntasortbet, toppat med prosecco - svalkande, festligt och gott!
Ingredienser
Sorbet
2 dl koncentrerad fläderblomssaft
2 dl vatten
3 äggvitor
1 msk strösocker
10 blad färsk mynta
Servering
4 dl prosecco
Gör så här
Häll ner flädersaft och vatten i en form eller matlåda med lock. Ställ in i frysen i ca 2 timmar, tills det blivit som en slush. Rör om med en gaffel då och då.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Mortla sockret med myntan tills det blivit ett fint myntasocker. Häll ner sockret i äggvitorna och vispa någon minut till.
Häll ner den frysta flädersaften i äggvispet och blanda om noga. Ställ tillbaka i frysen i ca 4-6 timmar eller tills det blivit en fin sorbet.
Lägg upp lite sorbet i varje glas och häll över prosecco. Servera på en gång.