Fläderparfait

Fläderparfait
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläderparfait

7 ingredienser

Den här fräscha parfaiten smakar bra som dessert tillsammans med färska jordgubbar.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 4 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal av
  • 1 msk citron, pressad

Till servering:

  • färska jordgubbar

Gör så här

  1. Blanda saften med äggulor och socker. Hetta upp och sjud sakta under kraftig vispning tills krämen tjocknar. OBS! - den får inte koka.
  2. Ta kastrullen av värmen och vispa krämen då och då tills den är kall. Vispa grädden. Blanda ner citronskal och -saft i äggsmeten och vänd ner grädden.
  3. Häll smeten o en form, täck med plastfilm och ställ i frysen tills parfaiten stelnat. Ta fram den 20 minuter före servering. Servera med färska jordgubbar.