Doften av fläderblommor kan skapa känsla av ljum junikväll i mörkaste vinternatt. Har du fläderblomssaft så pröva denna parfait som passar så fint ihop med den gröna kiwisåsen.
Vispa grädden till hårt skum. Ställ skålen åt sidan. Vispa äggulor och socker tjockt och pösigt. Tillsätt saften och blanda. Vänd försiktigt ner den vispade grädden. Häll massan i en frystålig skål eller bakform. Du kan annars hälla den i portionsformar. Täck med folie och låt stå i frys minst 5 timmar.
Ta fram formen och ställ den i kylskåp 3/4-1 timme innan parfaiten ska serveras, eller i rumstemperatur ca 30 minuter. Gör såsen strax före serveringen. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten.
Sås: Lägg de skalade kiwifrukterna, skurna i klyftor, och florsocker i en matberedare eller mixer. Kör till puré, inte för länge.