Fisksoppa med aioli

Foto: TV4
Fisksoppa med aioli
Ingredienser
- ca 700 g fiskfilé
- 150 g räkor
- 2 morötter, skivade
- 1 bit rotselleri, tärnad
- 0,5 purjolök, skivad
- 2 fiskbuljongtärningar
- 1 l vatten
- 1 lagerblad
- 4 svartpepparkorn
- dill, hackad
Aioli
- 3-5 klyftor vitlök
- 0,5 tsk salt
- 2 äggulor
- ca 2 dl olivolja
- salt
- peppar
- ev citron, pressad
Gör så här
- Lägg grönsakerna i en kastrull. Smula ner buljongen och slå på vattnet. Tillsätt kryddorna och koka sakta tills morötterna är nästan klara.
- Lägg under tiden vitlöken i en skål. Tillsätt salt och rör sen äggulorna en i sänder. Rör ner oljan lite i sänder och smaka av aiolin med kryddorna.
- Lägg fiskbitar och räkor i soppgrytan och sjud sakta några minuter tills fisken är klar.