Fiskfilé med mandelpotatis och färska rödbetor

Fiskfilé med mandelpotatis och färska rödbetor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fiskfilé med mandelpotatis och färska rödbetor

8 ingredienser

Det här är en snabblagad och enkel rätt. Kaprisen bryter fint mot fiskens och mandelpotatisens milda smaker.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fiskfilé
  • smör, att steka i
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 3 msk kapris
  • 1 kg mandelpotatis
  • 0,5 kg rödbeta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta mandelpotatisen. Skölj i kallt vatten. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och rödbetorna i en annan, ställ in dem i ugnen i 25–30 minuter.
  2. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Blanda med kapris.
  3. Krydda fisken med salt och peppar och stek den i smör. Lägg upp fisken på ett fat och toppa med kapris- och lökblandningen. Servera med mandelpotatis och rödbetor.