• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Fiskbullar i drömsås

3 röster
4
Fiskbullar i drömsås
Foto: TV4

Med en burk fiskbullar i skafferiet lagar du snabbt en vardagsmiddag. Komplettera gärna med hårdkokta hackade ägg.

4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port fiskbullar (frysta eller från burk)
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl vinäger, röd
  • 2 dl grädde, tjock
  • 75 g smör, rumsvarmt (eller margarin)
  • salt
  • peppar
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Finhacka löken och lägg den i en kastrull. Häll på vinägern och låt alltsammans koka sakta tills nästan all vätska kokat in.
  2. Koka under tiden grädden för sig tills den tjocknar något och rör sedan ned den i vinägern.
  3. Tag av kastrullen från värmen, klicka ner det varma smöret. Krydda. Tillsätt persiljan.
  4. Värm fiskbullarna i kokande lättsaltat vatten eller i sitt spad och slå sedan av det.
  5. Lägg upp dem på varmt serveringsfat och slå såsen över. Servera med kokt ris blandat med den hackade paprikan
26 januari 2009