Fiskbullar i drömsås

3 röster
4
Fiskbullar i drömsås
Foto: TV4

Med en burk fiskbullar i skafferiet lagar du snabbt en vardagsmiddag. Komplettera gärna med hårdkokta hackade ägg.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port fiskbullar (frysta eller från burk)
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl vinäger, röd
  • 2 dl grädde, tjock
  • 75 g smör, rumsvarmt (eller margarin)
  • salt
  • peppar
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 port ris, kokt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka löken och lägg den i en kastrull. Häll på vinägern och låt alltsammans koka sakta tills nästan all vätska kokat in.
  2. Koka under tiden grädden för sig tills den tjocknar något och rör sedan ned den i vinägern.
  3. Tag av kastrullen från värmen, klicka ner det varma smöret. Krydda. Tillsätt persiljan.
  4. Värm fiskbullarna i kokande lättsaltat vatten eller i sitt spad och slå sedan av det.
  5. Lägg upp dem på varmt serveringsfat och slå såsen över. Servera med kokt ris blandat med den hackade paprikan

laddar fler recept...

Laddar fler recept...