Fint apelsinris

Fint apelsinris
Foto: TV4

En traditionell juldessert, men lika god när som helst på året. Har du färdig risgrynsgröt, använd den som bas och smaksätt med vaniljsocker och apelsin.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1,5 dl grötris
  • 2 dl outspädd apelsinjuice
  • 2 msk strösocker
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 apelsiner
  • 0,5 påse mandelflis
  • lite flagad blockchoklad

Gör så här

  1. Koka riset klart med lättsaltat vatten. Låt det kallna och blanda det med 1/3 av juicen. Sockra efter smak.
  2. Vispa upp grädden, smaksätt med vaniljsocker och blanda den med riset. Skala och skiva apelsinerna.
  3. Blanda hälften av apelsinerna med riset i en skål och använd resten till garnering. Rosta mandeln i torr stekpanna och strö över. Toppa med riven blockchoklad.
Kommentera receptet

Fler goda recept