Finaste chokladkakan

Finaste chokladkakan
Foto: TV4

En härlig kaka eller tårtbotten som kan förberedas ett par dagar innan.

26 januari 2009
8

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 165 g blockchoklad
  • 90 g smör
  • 1,5 dl sötmandel, mald
  • 4,5 msk potatismjöl
  • 5 äggvitor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra och bröa en liten kakform. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Smält blockchokladen på lägsta värme i en tjockbottnad kastrull och smöret i en annan. Låt svalna något innan du rör ner detta. Tillsätt mandel och potatismjöl. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten.
  3. Häll upp i formen och grädda 25–30 minuter. Känn med en sticka att den är klar. Godast blir kakan om den får ligga några dagar.
Kommentera receptet

Fler goda recept