Fina pepparbiffar

Fina pepparbiffar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fina pepparbiffar

11 ingredienser

Kalasgoda pepparbiffar smakar gott med klyftpotatis och gärna en klick gelé.

Ingredienser

portioner
  • 600 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 4 små potatisar, kokta
  • salt
  • svartpeppar
  • 1,5-2 dl buljong
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 msk grönpeppar
  • ev 1 msk cognac
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 100°. Blanda färsen med ägg, mosad potatis och kryddor. Forma stora, platta biffar. Stek dem sakta klara i smör på båda sidorna.
  2. Lägg dem efterhand på ett fat i ugnen och håll dem varma under aluminiumfolie.
  3. Vispa ur stekpannan med buljongen, sila ner i en kastrull. Rör ner senap och grädde. Spola av grönpepparen i vatten och rör ner den. Koka sakta till såsen tjocknar. Tillsätt ev. konjak.