Fina pepparbiffar

0 röster
4
Fina pepparbiffar
Foto: TV4

Kalasgoda pepparbiffar smakar gott med klyftpotatis och gärna en klick gelé.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 4 små potatisar, kokta
  • salt och svartpeppar
  • 1,5-2 dl buljong
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 msk grönpeppar
  • ev 1 msk konjak
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 100°. Blanda färsen med ägg, mosad potatis och kryddor. Forma stora, platta biffar. Stek dem sakta klara i smör på båda sidorna.
  2. Lägg dem efterhand på ett fat i ugnen och håll dem varma under aluminiumfolie.
  3. Vispa ur stekpannan med buljongen, sila ner i en kastrull. Rör ner senap och grädde. Spola av grönpepparen i vatten och rör ner den. Koka sakta till såsen tjocknar. Tillsätt ev. konjak.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept