Filodegspizza med sötpotatis

koket.se
Filodegspizza med sötpotatis
Foto: Cilla Sjöblom
Sara Begner
Sara Begner

Filodegspizza med sötpotatis

8 ingredienser

30 m

Pizza är alltid gott och den här på filodeg är inget undantag! Den blir ett perfekt matigt drinktilltugg eller på en buffé. Skär den i större eller mindre rutor utifrån hur den ska serveras.

Se Sara Begner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 350 g sötpotatis
  • 5 ark filodeg
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 150 g parmesanost
  • 1 dl färsk oregano, grovt hackad

Gör så här

  1. Skala och dela sötpotatisen i fyra klyftor på längden. Skär klyftorna i tunna skivor, använd gärna en matberedare eller mandolin.
  2. Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla arket med olivolja. Lägg på ett ark till och pensla igen. Upprepa med resten av arken.
  3. Fördela potatisen på filodegen och riv över vitlök. Salta, peppra och täck med hyvlad parmesan samt strö över oreganon.
  4. Droppa över lite mer olivolja och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 15–20 minuter.