Filodegspizza med sötpotatis
Filodegspizza med sötpotatis
8 ingredienser
30 m
Pizza är alltid gott och den här på filodeg är inget undantag! Den blir ett perfekt matigt drinktilltugg eller på en buffé. Skär den i större eller mindre rutor utifrån hur den ska serveras.
Se Sara Begner laga receptet

Ingredienser
- 350 g sötpotatis
- 5 ark filodeg
- 0,5 dl olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk flingsalt
- 0,5 tsk malen svartpeppar
- 150 g parmesanost
- 1 dl färsk oregano, grovt hackad
Gör så här
- Skala och dela sötpotatisen i fyra klyftor på längden. Skär klyftorna i tunna skivor, använd gärna en matberedare eller mandolin.
- Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla arket med olivolja. Lägg på ett ark till och pensla igen. Upprepa med resten av arken.
- Fördela potatisen på filodegen och riv över vitlök. Salta, peppra och täck med hyvlad parmesan samt strö över oreganon.
- Droppa över lite mer olivolja och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 15–20 minuter.