Wokad kyckling

11 röster
Wokad kyckling
Foto: TV4

Kyckling stekt i wokgryta med salladslök, tomat och en skvätt vitt vin. Serveras med vildris.

Visa mer

Du behöver

  • 4 kycklinglårfiléer
  • 1 knippe salladslök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 kvisttomater
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 dl kycklingbuljong
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk citron, saft
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 dl vildris
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • matolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka vildriset enligt anvisningar.
  2. Strimla kycklinglår i halvcentimeters skivor.
  3. Strimla lök, salladslök, chili och paprika.
  4. Hacka vitlök och tärna tomaterna i halvcentimeters tärningar.
  5. Hetta upp en wokpanna/stekpanna och stek kycklingen gärna i matolja.
  6. Tillsätt lök och paprika efter att kycklingen fått färg. Stek i 3 minuter.
  7. Tillsätt chili och vitlök.
  8. Slå på vitt vin och den hackade salladslöken och låt vinet reducera till hälften.
  9. Tillsätt kycklingbuljong och den tärnade tomaterna och låt allt koka ihop i 3 minuter.
  10. Strö sedan ner den hackade persiljan och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  11. Servera direkt med vildriset.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...