Wokad kyckling

13 röster
Wokad kyckling
Foto: TV4

Du behöver

  • 4 kycklinglårfiléer
  • 1 knippe salladslök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 kvisttomater
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 dl kycklingbuljong
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk citron, saft
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 dl vildris
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • matolja

Gör så här

  1. Koka vildriset enligt anvisningar.
  2. Strimla kycklinglår i halvcentimeters skivor.
  3. Strimla lök, salladslök, chili och paprika.
  4. Hacka vitlök och tärna tomaterna i halvcentimeters tärningar.
  5. Hetta upp en wokpanna/stekpanna och stek kycklingen gärna i matolja.
  6. Tillsätt lök och paprika efter att kycklingen fått färg. Stek i 3 minuter.
  7. Tillsätt chili och vitlök.
  8. Slå på vitt vin och den hackade salladslöken och låt vinet reducera till hälften.
  9. Tillsätt kycklingbuljong och den tärnade tomaterna och låt allt koka ihop i 3 minuter.
  10. Strö sedan ner den hackade persiljan och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  11. Servera direkt med vildriset.
12 december 2011