Storkok på högrev
Storkok på högrev
15 ingredienser
Högrev och rotselleri med senapsfrön. Serveras med mandelpotatis.
Ingredienser
- 600 g högrev
- 0,5 rotselleri
- 2 gula lökar
- 10 g gula senapsfrön
- 1 knippe morot
- 1 knippe gulbeta
- 200 g champinjoner
- 3 färska lagerblad
- 3 tomater
- 2 l kalvfond
- 50 cl öl porter
- 600 g mandelpotatis
- 1 msk strösocker
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
- Skär ner köttet i kuber på 2 gånger 2 cm.
- Hetta upp en gjutjärnsgryta och stek köttet med salt och peppar i smör.
- Strimla löken och stek tillsammans med köttet.
- Skär rotsellerin i centimeterstora kuber och kasta ner i grytan.
- Tvätta och dela champinjonerna på mitten och stek tillsammans med resten.
- Skala morötterna och gulbetorna, skär grönsakerna i lika stora bitar och lägg ner i grytan.
- Slå på öl och kalvfond, tillsätt lagerblad, senapsfrön, socker och salt efter smak.
- Dela ner tomaterna i i bitar och lägg i grytan.
- Koka grytan i minst 2 timmar på medelvärme, glöm inte bort att skumma bort det som bildas på ytan med jämna mellanrum.
- När grytan börjar bli klar är det dags att skala och koka mandelpotatisen.
- Smaka av med salt och peppar när grytan kokat färdigt.