Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Linsragu med lammfärsbiffar och fetaostkräm.
Foto: TV4
Linsragu med lammfärsbiffar och fetaostkräm.
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Filip Fastén
Från:
Mitt kök
18
ingredienser
Lamm
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
800 g lammfärs
1 dl färsk timjan, plockad
2 klyftor vitlök, riven
2 msk vatten, kallt
1 gul lök, hackad
2 morötter
0,5 blomkål
0,25 spetskål
0,5 ask körsbärstomater
1 dl persilja, hackad
2 msk citronsaft
2 dl röda linser
5-7 dl kycklingbuljong
200 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
2 msk smör
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda färsen med timjan, vitlök och vatten.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Arbeta färsen smidig och forma sedan 15 stycken biffar.
Dela ner morötterna i mindre bitar och strimla spetskålen.
Rosta lök, spetskål och morötter i en het kastrull med salt.
Tillsätt linser och buljongen, låt sjuda i 10 minuter.
Dela ner blomkålen i små buketter och tillsätt tillsammans med linserna.
Låt sjuda ytterligare 5-8 minuter.
Stekbiffarna i smör i en het stekpanna.
Smula ner fetaosten i en bunke och blanda ner yoghurten med en gaffel.
Dela ner tomaterna och tillsätt i linsgryta tillsammans med persilja och citronjuice, smaka av med salt och svartpeppar.
Servera!
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut