Linsragu med lammfärsbiffar och fetaostkräm.

Linsragu med lammfärsbiffar och fetaostkräm.
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Linsragu med lammfärsbiffar och fetaostkräm.

18 ingredienser

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

  • 800 g lammfärs
  • 1 dl timjan, plockad
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 2 msk vatten, kallt
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 morötter
  • 0,5 blomkål
  • 0,25 spetskål
  • 0,5 ask körsbärstomater
  • 1 dl persilja, hackad
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl röda linser
  • 5-7 dl kycklingbuljong
  • 200 g fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med timjan, vitlök och vatten.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Arbeta färsen smidig och forma sedan 15 stycken biffar.
  4. Dela ner morötterna i mindre bitar och strimla spetskålen.
  5. Rosta lök, spetskål och morötter i en het kastrull med salt.
  6. Tillsätt linser och buljongen, låt sjuda i 10 minuter.
  7. Dela ner blomkålen i små buketter och tillsätt tillsammans med linserna.
  8. Låt sjuda ytterligare 5-8 minuter.
  9. Stekbiffarna i smör i en het stekpanna.
  10. Smula ner fetaosten i en bunke och blanda ner yoghurten med en gaffel.
  11. Dela ner tomaterna och tillsätt i linsgryta tillsammans med persilja och citronjuice, smaka av med salt och svartpeppar.
  12. Servera!