Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Vallmostekt torsk
Foto: TV4
Vallmostekt torsk
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Filip Fastén
Från:
Mitt kök
18
ingredienser
Vallmostekt torsk med penne och rucolapesto
Vardagsmiddag
Ingredienser
portioner
Vallmo stekt torsk
600 g torsk, 4 bitar
2 msk vallmofrö, blåa
1 msk vallmofrö, vita
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
2 msk smör
2 msk olivolja
Pasta penne
450 g pasta penne
1 dl olivolja
2 klyftor vitlök, hackade
1 citron, rivet skal
1 tsk salt
70 g rucolasallad
1 msk basilico kryddblandning
1 dl parmesanost, riven
4 msk olivolja
1 dl yoghurt
100 g broccolibuketter
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Torsk
Blanda vallmofrö med salt och peppar.
Rulla torsken i kryddblandningen.
Stek torsken i het panna ca 3 min på varje sida i smör och olivolja.
Penne “rucola” pesto
Koka upp saltat vatten.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar ca 8 minuter.
Häll av vattnet i durkslag och ställ åt sidan.
Mortla vitlök, citronskal, salt, rucola, basilico kryddblandningen.
Blanda i parmesanost och olivolja.
Rör ner pasta i peston och rör även i yoghurten strax innan servering.
Servera fisken med pastan och nykokt broccoli.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut