Röding med sparris och dillpotatis
Röding med sparris och dillpotatis
10 ingredienser
Bjud på en helstekt röding med våriga tillbehör som sparris och dillslungad potatis.
Ingredienser
- 2 rödingar, hela
- 2 knippen sparris [ca 500 g]
- 600 g färskpotatis
- 3 citroner
- 1 knippe dill
- 1 ask smörgårdskrasse
- 25 g smör
- 1 dl olivolja
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Koka potatisen.
- Stek rödingen tillsammans med smör och lägg sedan på ugnsplåt och baka i 10-15 minuter.
- Häll av potatisen och tillsätt en matsked smör och halva knippen dill.
- Sätt på locket.
- Bryt av den hårda delen längst ner på sparrisen.
- Koka upp saltat vatten och koka sparrisen i 2-4 minuter.
- Spola sedan av sparrisen i kallt vatten så att tillagningen avstannar och dela upp.
- Pressa citronsaft och mixa ner olivolja.
- Smaka upp med salt och peppar.
- Blanda ihop potatis och sparris med citronetten.
- Strö resten av den plockade dillen och smörgåskrassen över.
- Dra skinnet av röding och servera!