• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Våfflor på bovete med röror

0 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

Våfflor

  • 3 dl majsmjöl
  • 2 dl sojamjöl
  • 4 dl bovetemjöl
  • 3 krm salt
  • 10-12 dl vatten

Karamelliserad apelsin

  • 3 apelsiner
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 msk strösocker
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk smör

Knaperstekt bacon med majs

  • 1 förp bacon, strimlat
  • 1 burk cottage cheese
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 burk majs
  • 1 krm mald torkad chilifrukt
  • 2 msk persilja, hackad
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Våfflor
    Rör ihop allt i en bunke och låt stå och dra i minst 30 minuter.
  2. Grädda våfflorna med lite smör.
  3. Knaperstekt bacon
    Stek bacon knaprigt, lägg på ett papper och låt det rinna av.
  4. Blanda majs, keso, rödlök, chili och persilja i en bunke med bacon.
  5. Servera till våfflorna.
  6. Karemeliserad apelsin
    Filea apelsinerna och strö kanel över dem.
  7. Hetta upp en stekpanna och strö socker i botten på pannan.
  8. När sockret smält så tillsätt apelsinerna och smöret.
  9. Stek i mellan 30 - 60 sekunder.
  10. Lägg sedan upp på ett fat och toppa med turkisk yoghurt.
6 december 2011