Våfflor på bovete med röror

0 röster
4

Våfflor gjorda på bovete. Serveras tillsammans med karamelliserad apelsin och turkisk yoghurt samt knaperstekt bacon med majs och keso.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
4

Du behöver

Våfflor

  • 3 dl majsmjöl
  • 2 dl sojamjöl
  • 4 dl bovetemjöl
  • 3 krm salt
  • 10-12 dl vatten

Karamelliserad apelsin

  • 3 apelsiner
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk socker
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk smör

Knaperstekt bacon med majs

  • 1 förp strimlat bacon
  • 1 burk keso
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 burk majs
  • 1 krm mald torkad chili
  • 2 msk persilja, hackad
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Våfflor
    Rör ihop allt i en bunke och låt stå och dra i minst 30 minuter.
  2. Grädda våfflorna med lite smör.
  3. Knaperstekt bacon
    Stek bacon knaprigt, lägg på ett papper och låt det rinna av.
  4. Blanda majs, keso, rödlök, chili och persilja i en bunke med bacon.
  5. Servera till våfflorna.
  6. Karemeliserad apelsin
    Filea apelsinerna och strö kanel över dem.
  7. Hetta upp en stekpanna och strö socker i botten på pannan.
  8. När sockret smält så tillsätt apelsinerna och smöret.
  9. Stek i mellan 30 - 60 sekunder.
  10. Lägg sedan upp på ett fat och toppa med turkisk yoghurt.
6 december 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept