Filéade apelsiner med chokladglass

Filéade apelsiner med chokladglass
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Filéade apelsiner med chokladglass

3 ingredienser

När du har riktigt bråttom och ändå vill bjuda på en elegant dessert, då är det här receptet du ska använda.

Ingredienser

portioner
  • 4 apelsiner
  • 4 kulor chokladglass
  • 8 mandelbiscotti

Gör så här

  1. Strimla skalet av en av apelsinerna. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på alla apelsinerna. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet.
  2. Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över en skål, så saften tas tillvara.
  3. Lägg upp apelsinfiléerna på fyra assietter, skeda över apelsinsaft och dekorera med skal. Ta ut var sin glasskula och lägg på och servera med mandelbiscotti.