Rosta tomatpurén med oljan i en stekpanna. Plocka dragonbladen från stjälkarna. Spara bladen.
Koka upp vatten, vinäger, pepparkorn och lök, låt reducera till hälften. Sila av.
Vispa ihop reduktionen med äggulorna i en kastrull. Vispa över låg värme tills det börjar bli tjockt. Ta bort från värmen och droppa försiktigt i smöret lite i taget under fortsatt vispning.
Hacka dragonbladen och blanda ner dem tillsammans med tomatpurén i såsen. Smaka av med salt.
Rostade morötter och konfiterad lök
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och halvera morötterna. Lägg dem i en ugnsform. Strö över salt och timjan. Rosta i ugnen ca 20 minuter.
Skala och halvera löken. Smält 200 g smör i en kastrull. Lägg ner lökhalvorna i smöret och låt sjuda ca 20 minuter.
Filé mignon
Skär köttet i portionsbitar. Salta och peppra runtom. Hetta upp en stekpanna med lite matolja. Lägg i köttet, sänk värmen lite. Tillsätt vitlök, timjan och en klick smör, stek ca 2 minuter. Ös med smöret under stekningen. Vänd och stek ytterligare 2 minuter.
Servera köttet med en klick choronsås, morötterna, separera löken och fördela på tallriken.