Varm chokladkolonn med vaniljglass

Foto: TV4
Varm chokladkolonn med vaniljglass
18 ingredienser
60 min
Varm chokladkolonn med färska hallon, vaniljglass och chokladsås. En varm chokladdröm med knäckiga flarn.
Dryckestips från Fia
Cossart Gordon Malmsey 10 Years Old
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
flarn
- 80 g smör, smält
- 200 g strösocker
- 80 g vetemjöl
- 1 dl vatten
- 20 g glykos
Chokladsås
- 0,5 dl kakao
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk mörk rom
Chokladkolonn
- 100 g mörk choklad 60 %
- 100 g smör
- 80 g strösocker
- 2 ägg
- 70 g vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
Övrigt
- glass, med äkta vanilj
- 30 färska hallon
Gör så här
Flarn
- Blanda ingredienserna till flarnen. Låt stelna i kylskåpet i 30 minuter.
- Klicka ut smeten på en plåt. Grädda flarnen gyllenbruna i 175 grader i ugn i 6-7 minuter. Låt dem svalna något och böj dem sedan runt en flaskhals eller dylikt.
Chokladsås
- Häll ner alla ingredienser i en kastrull. Rör om ordentligt och låt koka i cirka 5 minuter eller tills sockret har löst sig.
Chokladkolonn
- Smörj med smör 6 st cylindrar i en muffinsform där cylinder måttet är 6 cm i diameter.
- Smält choklad och smör i en kastrull.
- Vispa socker och ägg till sockret har löst sig.
- Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Blanda samman alla ingredienser.
- Häll chokladsmeten i formen och grädda i ugn 200 grader i 8 minuter.