Varm chokladkolonn med vaniljglass

Varm chokladkolonn med vaniljglass
Foto: TV4

Varm chokladkolonn med vaniljglass

18 ingredienser

60 min

Varm chokladkolonn med färska hallon, vaniljglass och chokladsås. En varm chokladdröm med knäckiga flarn.

Dryckestips från Fia
Cossart Gordon Malmsey 10 Years Old
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

flarn

  • 80 g smör, smält
  • 200 g strösocker
  • 80 g vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 20 g glykos

Chokladsås

  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk mörk rom

Chokladkolonn

  • 100 g mörk choklad 60 %
  • 100 g smör
  • 80 g strösocker
  • 2 ägg
  • 70 g vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao

Övrigt

  • glass, med äkta vanilj
  • 30 färska hallon

Gör så här

  1. Flarn
    Blanda ingredienserna till flarnen. Låt stelna i kylskåpet i 30 minuter.
  2. Klicka ut smeten på en plåt. Grädda flarnen gyllenbruna i 175 grader i ugn i 6-7 minuter. Låt dem svalna något och böj dem sedan runt en flaskhals eller dylikt.
  3. Chokladsås
    Häll ner alla ingredienser i en kastrull. Rör om ordentligt och låt koka i cirka 5 minuter eller tills sockret har löst sig.
  4. Chokladkolonn
    Smörj med smör 6 st cylindrar i en muffinsform där cylinder måttet är 6 cm i diameter.
  5. Smält choklad och smör i en kastrull.
  6. Vispa socker och ägg till sockret har löst sig.
  7. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Blanda samman alla ingredienser.
  8. Häll chokladsmeten i formen och grädda i ugn 200 grader i 8 minuter.