Fetaostbiffar med ugnsgrönsaker
Fetaostbiffar med ugnsgrönsaker
17 ingredienser
30 m
Fetaostbiffar med ugnsgrönsaker är en både smart och god rätt där du kan ta till vara på resterna du har i kylen.
Se Sara Begner laga receptet

Ingredienser
Ugnsgrönsaker
- 1 zucchini, i bitar
- 1 paprika, i bitar
- 250 g körsbärstomater
- 200 g kål, i klyftor eller buketter (vit- eller blomkål)
- 1 lök, i klyftor
- 2 klyftor vitlök, krossade
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk torkad timjan
Biffar
- 5 dl bulgur, kokt (havreris eller vitt ris)
- 150 g fetaost
- 1 ägg
- 1 kruka basilika
- 3 soltorkade tomater
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk malen svartpeppar (eller chiliflakes)
Servering
- yoghurt (eller tzatziki)
Gör så här
Ugnsgrönsaker
- Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper.
- Ringla över olja, salta och strö över timjan. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter på 225 grader.
Biffar
- Mixa ingredienserna till biffarna i en matberedare.
- Forma biffar av smeten och stek i olja tills de fått fin färg på båda sidor.
Servering
- Servera biffarna med ugnsgrönsaker och eventuellt en klick yoghurt eller tzatziki.