Jennie bjuder på en riktig klassiker - köttfärsbiffar med fetaost och oliver. Hon serverar de saftiga biffarna med rostad potatis, vitlökssås och melonsallad. En helt perfekt vardagsmiddag (som passar lika bra i matlådan!)
900 g potatis (delikatess, ratte, mandel eller dyl)
4 kvistar rosmarin
olivolja
Sås
3 dl grekisk yoghurt
1 klyfta vitlök, riven
salt
peppar
Biffar
500 g blandfärs
1 ägg
150 g fetaost
100 g kalamataoliver, grovt hackad (utan kärna)
1 klyfta vitlök, riven
1 msk färsk rosmarin, hackad
Sallad
0,5 gurka, tärnad
0,5 vattenmelon, tärnad (liten)
0,5 rödlök, tunt skivad (liten)
vit balsamvinäger
1 knippe färsk mynta
salt
peppar
olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Lägg potatisen i en ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i 30 minuter till mjuka och gyllene.
Blanda yoghurt med 1 riven vitlökslyfta. Smaka av med salt och peppar.
Lägg blandfärs och ägg i en bunke. Smula i fetaost i mindre bitar och tillsätt de grovt hackade oliverna. Tillsätt 1 riven vitlöksklyfta, rosmarin, en nypa salt och peppar. Rör om till en smet. Forma till biffar och stek i olivolja till gyllene på båda sidor.
Blanda skivad rödlök med balsamvinägern och låt dra medan du skär gurka och melon. Tillsätt gurka, melon samt olivolja. Salta och peppra och lägg på myntablad.
Servera de goda feta- och olivbiffarna med den rostade potatisen, vitlökssås och den friska salladen.