Fetaostbiffar med rostad potatis

POPULÄRT
koket.se
Fetaostbiffar med rostad potatis
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Fetaostbiffar med rostad potatis

21 ingredienser

30 min

Jennie bjuder på en riktig klassiker - köttfärsbiffar med fetaost och oliver. Hon serverar de saftiga biffarna med rostad potatis, vitlökssås och melonsallad. En helt perfekt vardagsmiddag (som passar lika bra i matlådan!)

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 900 g potatis (delikatess, ratte, mandel eller dyl)
  • 4 kvistar rosmarin
  • olivolja

Sås

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt
  • peppar

Biffar

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 150 g fetaost
  • 100 g kalamataoliver, grovt hackad (utan kärna)
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad

Sallad

  • 0,5 gurka, tärnad
  • 0,5 vattenmelon, tärnad (liten)
  • 0,5 rödlök, tunt skivad (liten)
  • vit balsamvinäger
  • 1 knippe färsk mynta
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Lägg potatisen i en ugnsform, ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i 30 minuter till mjuka och gyllene.
  2. Blanda yoghurt med 1 riven vitlökslyfta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg blandfärs och ägg i en bunke. Smula i fetaost i mindre bitar och tillsätt de grovt 
hackade oliverna. Tillsätt 1 riven vitlöksklyfta, rosmarin, en nypa salt och peppar. Rör om 
till en smet. Forma till biffar och stek i olivolja till gyllene på båda sidor.
  4. Blanda skivad rödlök med balsamvinägern och låt dra medan du skär gurka och melon. 
Tillsätt gurka, melon samt olivolja. Salta och peppra och lägg på myntablad.
  5. Servera de goda feta- och olivbiffarna med den rostade potatisen, vitlökssås och den 
friska salladen.