Festliga kanelbullar

NYHET
Festliga kanelbullar
Foto: Alva Odelbrink

Festliga kanelbullar

29 ingredienser

1 h

De här kanelbullarna gör ingen besviken! De är både vackra och goda.

Ingredienser

sats
  • 375 g vatten
  • 152 g ägg
  • 1016 g vetemjöl
  • 152 g strösocker
  • 14 g salt
  • 41 g jäst
  • 171 g smör
  • 20 g smör
  • 10 g vatten
  • 25 g malen kanel

Kanelsablédeg

  • 64 g smör
  • 2 g salt
  • 47 g florsocker
  • 17 g mandelmjöl
  • 28 g ägg
  • 119 g vetemjöl
  • 4 g malen kanel

Kanelgianduja

  • 240 g rostade mandlar
  • 210 g vit choklad
  • 50 g florsocker
  • 10 g malen kanel
  • 6 g salt

Blåbärsmarmelad

  • 150 g blåbärspuré
  • 35 g strösocker
  • 5 g pektin
  • 10,5 g glykos
  • 59 g strösocker
  • 59 g strösocker
  • 2,1 g citronsyra

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom 20 g smör, vatten och kanel till en homogen deg.
  2. Tillsätt smöret i två omgångar tills degen är elastisk.
  3. Blanda en tredjedel av degen med kanel, smör och vatten.
  4. Kyl båda degarna.
  5. Kavla sedan ut dem och lägg dem på varandra och kyl igen.
  6. Kavla sedan ut degen till önskad form. På så sätt får du en fin coating med kanel smak på bullarna.

Kanelsablédeg

  1. Blanda alla ingredienser till en homogen deg.
  2. Kavla ut degen och kyl.
  3. Stansa ut önskad form och baka i ugnen på 170 grader i ca 10 minuter.

Kanelgianduja

  1. Mixa de rostade mandlarna.
  2. Tillsätt först vit choklad och sedan övriga ingredienser.
  3. Bred ut tunt och kyl.
  4. Stansa sedan ut önskad form.

Blåbärsmarmelad

  1. Värm purén till ca 50 grader.
  2. Tillsätt den första mängden socker med pektinet. Låt koka upp.
  3. Tillsätt uppvärmd glykos och koka upp igen.
  4. Tillsätt andra mängden socker och koka upp på nytt.
  5. Tillsätt slutligen de sista mängden socker och koka upp.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och blanda hastigt i citronsyran.
  7. Häll kvickt upp marmeladen i önskad form.

Montering

  1. Placera kanelkexet på plåten. Lägg på utstansad kanelgjanduja
  2. Gör remsor 1,5cm tjocka. Därefter loopa 3st och kavla till änden. Placera på gjandujan och lägg på blåbärsmarmeladen.
  3. Skär ut snirklar och rulla upp längs marmeladens kant. Jäs bullarna.
  4. Grädda 170 grader ca 7-8 minuter.