Fermenterade krusbär, älggrässorbet och flädergelé

Joel Lindqvists recept på fermenterade krusbär, älggrässorbet och flädergelé.

2 augusti 2015
6

Du behöver

Flädergelé:

  • 3 dl flädersaft
  • 2 dl vatten
  • citronsaft efter smak
  • 7 g agar agar

Älggrässorbet:

  • 400 g älggrässaft
  • 100 g socker
  • 100 g citronsaft
  • 1 gelatinblad

Fermenterade krusbär:

  • 500 kg krusbär
  • 80 g socker

Gör så här

  1. Koka upp samtliga ingredienser till flädergelén och låt sätta sig i kylskåp till en fast gelé. Mixa till en slät gelé med stavmixer.
  2. Blötlägg gelatinet. Koka upp älggrässaften med citronsaften och sockret. Ta av från värmen och tillsätt gelatinet och låt svalna. Frys älggrässorben i en glassmaskin.
  3. Fermenterade krusbär gör du genom att blanda krusbär och strösocker i en bunke. Täck med plastfil och låt fermentera i rumstemperatur i 48 timmar. Häll upp i en gryta och värm sakta till 80 grader. Låt svalna och förvara i kylskåp.
Kommentera receptet

Fler goda recept