Färsröra i pitabröd


Färsröra i pitabröd
19 ingredienser
30 m
Pitabröd fyllda med färsröra är en rätt som alltid går hem! Perfekt till både vardag och fest och framförallt till picknicken.
Se Malin Mendel laga receptet

Ingredienser
- 4 msk rapsolja
- 1 tsk hel spiskummin
- 2 gula lökar, hackade
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 2 tsk chilipulver (eller paprikapulver)
- 0,5 tsk malen gurkmeja
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen kardemumma
- 2 tsk garam masala
- 2 msk tomatpuré
- 500 g nötfärs (lamm- eller vegofärs)
- 1 dl vatten
- 1 köttbuljong (eller vegetarisk buljongtärning)
- 300 g gröna ärtor, tinade
- 1 dl färsk koriander, hackad
- 1 grön chilifrukt, hackad (färsk)
- salt
Servering
- pitabröd, varma
Gör så här
- Värm upp olja i en stor stekpanna.
- Häll i hel spiskummin i pannan och stek tills de ger ifrån sig ett "sisslande" ljud.
- Tillsätt lök, ingefära och chilipulver. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt sedan resten av kryddorna.
- Salta lätt och fräs under omrörning i några minuter.
- Tillsätt först tomatpurén och fräs runt en stund. Därefter tillsätter du färsen som ska bli genomstekt.
- Häll i vatten och buljongtärning. Mosa runt med en gaffel så buljonger löser upp sig ordentligt.
- Låt puttra i fem minuter.
- Tillsätt ärtorna och låt dem bli varma.
- Vänd ner koriander och grön chili samt smaka av med salt.
- Fyll varma pitabröd med röran.