Färskpotatissallad med tre gräddfilssåser

Svensk potatis Färskpotatissallad med tre gräddfilssåser
Foto: Peter Brundin

Färskpotatissallad med tre gräddfilssåser

15 ingredienser

30 min

Äntligen säsong för färskpotatis! Här är tips på tre olika gräddfilssåser för att göra en riktigt krämig och god potatissallad perfekt till grillkvällen, buffén eller midsommar.

Garanterar hög kvalitet
Svensk potatis smakstämpel

Garanterar hög kvalitet

Håll utkik efter SMAK-märkningen så vet du att potatisen är av god kvalitet!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färskpotatis

Gräddfilssås med dill

  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl dill, finhackad

Gräddfilssås med kaviar

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl gul lök, finhackad
  • 0,5 dl kaviar
  • 0,5 dl färsk dill, finhackad

Gräddfilssås med pepparrot

  • 3 dl gräddfil
  • 1-2 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 äpple, grovrivet
  • 0,5 dl persilja

Gör så här

  1. Skala eller skrubba potatisen och koka den mjuk, helst till en innertemperatur på 96 grader.
  2. Rör samman alla ingredienser till valfri sås i en skål och blanda med potatisen. Gräddfilssåserna ska inte röras för mycket då den kan bli för tunn.
  3. Låt salladen stå kallt till serveringen. Smaklig måltid!
TIPS!
Fler tips!
Svensk potatis Enkel och fräsch potatissallad

Fler tips!

Fler goda recept med potatis!

Läs mer