Färskpotatis med ärtor i dillsås

0 röster
4
Färskpotatis med ärtor i dillsås
Foto: TV4

Det här är det perfekta tillbehöret till stekt, panerad fisk.

Visa mer
4

Du behöver

  • 6-8 kokta färskpotatisar
  • 3 dl gräddfil
  • 250 tsk små, fina ärter
  • 1 citron
  • 0,5 slanggurka
  • 0,5 knippa dill
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tina ärterna till hälften. Tvätta citronen noga. Riv skalet och pressa ut saften.
  2. Skär gurkan i små, fina tärningar. Blanda ärter, gurka, citronsaft, citronskal och gräddfil i en skål.
  3. Hacka dillen och rör ner den i såsen. Krydda med salt och peppar. Lägg ovanpå nykokt färskpotatis och garnera med färsk dill.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept