Färskostglass med rabarberkompott

färskostglass med rabarberkompott
Foto: TV4

Färskostglass med rabarberkompott

Av: Annika - Tanum

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 min + tid i frysen

Färskostglass med rabarberkompott, perfekt dessert som går att förbereda! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 4 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 400 g färskost, naturell

Rabarberkompott

  • 0,5 kg rabarber
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl hasselnötter
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Glass

  1. Vispa äggulor och socker så att det blir vitt och luftigt.
  2. Vispa grädden för sig, blanda i vaniljsockret och philadelphiaosten.
  3. Blanda sedan ihop allt och ställ in i frysen tills den stelnar.

Kompott

  1. Skala rabarbern och skär den i 1 cm långa bitar. Lägg den i en kastrull tillsammans med sockret. Koka ihop på svag värme i 10 min.
  2. Hacka hasselnötterna, rosta dom i en torr het stekpanna en kort stund. Se till att de inte bränns.

Servering

  1. Lägg upp 2 kulor glass, häll kompotten vid sidan av, toppa med rostade hasselnötter och garnera glassen med en kvist citronmeliss.