Färskostglass med rabarberkompott

färskostglass med rabarberkompott
Foto: TV4

Färskostglass med rabarberkompott

1

6 steg att laga

9 ingredienser

30 min + tid i frysen

Färskostglass med rabarberkompott, perfekt dessert som går att förbereda! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Glass

  • 4 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 400 g färskost, naturell

Rabarberkompott

  • 0,5 kg rabarber
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl hasselnötter
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Glass
    Vispa äggulor och socker så att det blir vitt och luftigt.
  2. Vispa grädden för sig, blanda i vaniljsockret och philadelphiaosten.
  3. Blanda sedan ihop allt och ställ in i frysen tills den stelnar.
  4. Kompott
    Skala rabarbern och skär den i 1 cm långa bitar. Lägg den i en kastrull tillsammans med sockret. Koka ihop på svag värme i 10 min.
  5. Hacka hasselnötterna, rosta dom i en torr het stekpanna en kort stund. Se till att de inte bränns.
  6. Servering
    Lägg upp 2 kulor glass, häll kompotten vid sidan av, toppa med rostade hasselnötter och garnera glassen med en kvist citronmeliss.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer