Färska vårrullar med löjrom

Färska vårrullar med löjrom_01
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Färska vårrullar med löjrom

11 ingredienser

30 m

Färska vårrullar med löjrom, picklad gurka och yuzucrème.

Ingredienser

portioner
  • bakpotatis
  • frityrolja
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk citronsaft
  • 1 gurka
  • 2 msk risvinäger
  • isbergssallad
  • 8 rispapper
  • löjrom
  • dill
  • ponzu

Gör så här

  1. Strimla bakpotatisen tunt och låt sedan ligga i ljummet vatten med rikligt med salt i ca 20 minuter.
  2. Häll av vattnet och torka potatisen med lite papper för att sedan fritera bitarna på ca 160 grader, tills de är gyllene.
  3. Vispa crème fraîche tjockt och smaksätt med citrusjuice.
  4. Strimla gurka och marinera i risvinäger.
  5. Strimla isbergssallad.
  6. Blötlägg ett ark rispapper i taget och fyll med gurka och sallad och rulla ihop.
  7. Skär sedan rullen i bitar och toppa med crème fraîche, löjrom och dill.
  8. Servera med ponzu bredvid.