Färska jordgubbar med balsamvinäger och honung

Färska jordgubbar med balsamvinäger och honung
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färska jordgubbar med balsamvinäger och honung

4 ingredienser

Spetsa de röda, fullmogna jordgubbarna med några droppar syrlig balsamvinäger. För att inte vinägerns syra ska ta helt överhanden kan du runda av med lite honung.

Ingredienser

portioner
  • 2 l jordgubbar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung, flytande

Till servering:

  • 8 italienska mandelskorpor

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Snoppar du jordgubbarna efter sköljningen behåller de sin smak bättre.
  2. Skär jordgubbarna i skivor och lägg i en vacker skål. Blanda balsamvinäger med honung till lagom sötma.
  3. Servera jordgubbarna rumsvarma med några stänk balsam- och honungsvinäger. Italienska mandelskorpor är gott till.