Färska jordgubbar med balsamvinäger och honung

Färska jordgubbar med balsamvinäger och honung
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färska jordgubbar med balsamvinäger och honung

4 ingredienser

Spetsa de röda, fullmogna jordgubbarna med några droppar syrlig balsamvinäger. För att inte vinägerns syra ska ta helt överhanden kan du runda av med lite honung.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 l jordgubbar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung, flytande

Till servering:

  • 8 italienska mandelskorpor

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Snoppar du jordgubbarna efter sköljningen behåller de sin smak bättre.
  2. Skär jordgubbarna i skivor och lägg i en vacker skål. Blanda balsamvinäger med honung till lagom sötma.
  3. Servera jordgubbarna rumsvarma med några stänk balsam- och honungsvinäger. Italienska mandelskorpor är gott till.