Färsk purjo med hollandaisesås

Färsk purjo med hollandaisesås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsk purjo med hollandaisesås

7 ingredienser

En festlig och delikat purjolökslåda som passar utmärkt till stekta fiskfiléer.

Ingredienser

portioner
  • 6 tunna färska purjolökar
  • 1 förp hollandaisesås
  • 1 dl vispgrädde
  • citron, pressad
  • en nypa cayennepeppar
  • paprikapulver
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Dela purjon i knappt decimeterlånga bitar. Skölj och koka knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg i ugnsform.
  2. Sätt ugnen på 225°. Blanda hollandaise med uppvispad grädde, smaksätt med citron och cayenne. Bred såsen över purjon, pudra med paprika och gratinera tills ytan fått färg.