Färsk purjo med hollandaisesås

0 röster
4
Färsk purjo med hollandaisesås
Foto: TV4

En festlig och delikat purjolökslåda som passar utmärkt till stekta fiskfiléer.

Visa mer
4

Du behöver

  • 6 tunna färska purjolökar
  • 1 förp färdig hollandaisesås
  • 1 dl vispgrädde
  • pressad citron
  • en nypa cayennepeppar
  • paprikapulver
  • Ugn: 225°
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela purjon i knappt decimeterlånga bitar. Skölj och koka knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg i ugnsform.
  2. Sätt ugnen på 225°. Blanda hollandaise med uppvispad grädde, smaksätt med citron och cayenne. Bred såsen över purjon, pudra med paprika och gratinera tills ytan fått färg.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...