Färsjärpar i senapssås

0 röster
4
Färsjärpar i senapssås
Foto: TV4

Goda och enkla järpar med örtkryddning. Koriander har en speciell smak, så var säker på att du gillar den innan den blandas i färsen.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4-500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 knippa persilja, hackad

Sås:

  • 2 dl kaffegrädde
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • Tomatsallad:
  • 4 tomater, skivade
  • 1-2 gula lökar, skivade
  • olivolja
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Blanda färsen. Forma äggstora bullar och stek dem långsamt klara i en panna med matfett. De kan också efterstekas i ugn 175° 10 – 15 minuter.
  2. Vispa ur pannan med grädden. Smaka av såsen med senap och sila den över biffarna. Strö på persilja.
  3. Blanda tomater och lök till salladen. Droppa olivolja över och krydda med salt och peppar. Servera.
26 januari 2009

Laddar fler recept