Färsfyllda lunchbullar
Färsfyllda lunchbullar
17 ingredienser
Hela måltiden serveras i ett bröd, det är bara att komplettera med en sallad. Perfekt även till supén, buffébordet eller picknicken.
Ingredienser
- 6 dl vatten, ljummet
- 50 g jäst
- 2 msk matolja
- 1-2 msk sirap
- 2 tsk salt
- 7 dl grahamsmjöl
- 7-8 dl vetemjöl
Färsfyllning:
- 250 g köttfärs
- 0,5 tsk torkad timjan
- 1 gul lök, finhackad
- 1 dl paprika, finhackad
- 1-2 klyftor vitlök, pressade
- 1 förp krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2,5 dl ost, riven
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Smula jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten. Arbeta in övriga ingredienser, sist så mycket mjöl att degen lagom släpper bunken. Jäs degen övertäckt ca 40 minuter.
- Gör fyllningen: Fräs färsen och smula den med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser utom osten och småkoka till en nästan torr röra.
- Arbeta degen en kort stund på bakbordet. Dela den i 3 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta ca 1 cm tjock. Sporra ut fyrkanter ca 8x8 cm.
- Lägg fyllning på varje bit och strö över ost.
- Vik hörnen över och rulla runda bullar. Lägg dem med skarven ned på en plåt med bakpapper.
- Låt dem jäsa 20-30 min. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min.
- Låt dem kallna på galler under bakduk. Packa så många som går åt varje gång i små plastpåsar. Ta dem ur frysen på morgonen så är de lagom tinade till lunch. När bullarna tinats bör de ätas samma dag.