Färsfylld lammbringa med svamp

Färsfylld lammbringa med svamp
Foto: TV4

Med denna köttiga, persiljestinna och välkryddade fyllning blir lammrullen en festmiddag serverad med potatisgratäng.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 1 kg urbenad lammbringa
  • paprikapulver
  • salt och peppar

Färs:

  • 250 g mager fläskfärs
  • 150 g champinjoner, finhackade
  • 1 st gul lök, riven
  • 1,5 tsk timjan
  • 1 msk gula senapskorn
  • 2 dl persilja, hackad
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Blanda färsen och bred den över köttsidan. Rulla ihop hårt och bind om.
  3. Lägg rullen i ugnsform, pudra med paprika. Stek klart strax under mitten i ugnen ca 1 timme. Låt rullen vila 15-20 min innan snöret tas bort.
Kommentera receptet

Fler goda recept