Färsbullar med bacon

Färsbullar med bacon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsbullar med bacon

13 ingredienser

Omtyckta färsbullar som snabbt brukar bli en favorit. De är även goda att göra på lammfärs.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 förp bacon
  • ca 75 g ost, riven
  • 2-3 tomater i klyftor

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Värm ugnen till 200°. Blanda alla ingredienser till färsen utom bacon och ost.
  2. Lägg ut baconskivor i en ugnsform. Klicka färs på varje skiva och vik om till en rulad. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter.
  3. Ta ut formen och öka värmen till 250°. Lägg tomaterna runtom och strö på ost. Gratinera tills osten har smält.