Färsbiffar i tomatsås

Färsbiffar i tomatsås
Foto: TV4

Färsbiffar i tomatsås kan se ut på många sätt och serveras med en mängd olika tillbehör. De här biffarna är enkla att laga och passar bra ihop med potatismos.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och malen svartpeppar
  • Tomatsås:
  • 2 burkar hela tomater
  • 3 dl köttbuljong
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 tsk röd vinäger
  • 1 krm socker

Till dekoration:

  • svarta oliver
  • färsk mejram

Gör så här

  1. Tomatsås: Låt tomaterna rinna av och spara spadet. Skär tomaterna i mindre bitar. Koka upp buljong och tomatspad. Krydda med salt, vinäger, socker och peppar. Lägg i tomatbitarna och ställ åt sidan.
  2. Köttfärsbiffar: Skala lök och vitlök. Blanda samman nötfärs och ägg i en skål. Pressa ner vitlöken och riv ner löken direkt i färsen. Krydda med salt och malen svartpapper. Rör samman till en slät färs. Forma 8 små biffar med vattensköljda händer.
  3. Koka upp såsen och lägg i biffarna. Låt dem sjuda i såsen under lock i ca 10 minuter. Lägg i oliverna och låt dem bli genomvarma. Dekorera med färsk mejram före servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept