Fars sillfat

Fars sillfat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fars sillfat

11 ingredienser

Panerad salt sill med stuvad potatis gillar nog de flesta pappor.

Ingredienser

portioner
  • 6-8 urvattnade steksillfiléer
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,75 dl grovt rågmjöl
  • 0,75 dl ströbröd
  • 3 gula lökar, hackade
  • 8-10 potatisar, kokta, tärnade
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vispa grädden. Lägg i sillfiléerna och låt stå kallt 3–4 timmar.
  2. Blanda rågmjöl och ströbröd på en tallrik. Ta upp sillen och vänd den i paneringen. Skala, tärna och koka potatisen mjuk.
  3. Fräs smör och mjöl, späd med mjölken och koka i 5 minuter. Krydda och vänd ner potatisen.
  4. Stek sillen knaprig i ganska varm panna med matfett. Stek sedan löken. Lägg upp på fat.