Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Fars sillfat
Foto: TV4
Fars sillfat
0
Spara
Av:
Köket.se
11
ingredienser
Panerad salt sill med stuvad potatis gillar nog de flesta pappor.
Husmanskost och receptklassiker
Ingredienser
6-8 urvattnade steksillfiléer
2 dl vispgrädde
0,75 dl grovt rågmjöl
0,75 dl ströbröd
3 gula lökar, hackade
8-10 potatisar, kokta, tärnade
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Vispa grädden. Lägg i sillfiléerna och låt stå kallt 3–4 timmar.
Blanda rågmjöl och ströbröd på en tallrik. Ta upp sillen och vänd den i paneringen. Skala, tärna och koka potatisen mjuk.
Fräs smör och mjöl, späd med mjölken och koka i 5 minuter. Krydda och vänd ner potatisen.
Stek sillen knaprig i ganska varm panna med matfett. Stek sedan löken. Lägg upp på fat.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut