Färgglada maränger

POPULÄRT
Färgglada maränger
Foto: Frida Skattberg
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Färgglada maränger

3 ingredienser

2 h

Få saker gör en så glad som färgglada maränger. Perfekt att piffa glassdesserter, kladdkakor och andra smarrigheter med.

Ingredienser

 • 4 äggvitor
 • 2,5 dl strösocker
 • valfria pastafärger

Gör så här

 1. Börja med att sätta ugnen på varmluft 80 grader (vanlig ugn 100 grader) och klä en plåt med bakplåtspapper.
 2. Knäck äggen i en rostfri bunke, blanda ner sockret och sänk ner bunken i ett vattenbad på medelhög värme. Vispa marängsmeten hela tiden tills den når en temperatur av 60-65 grader, mät med en termometer.
 3. När marängsmeten nått rätt temperatur så tar du bort bunken från vattenbadet. Fortsätt vispa hela tiden, välj om du vill vispa med elvisp eller hälla smeten i en bunke till din assistent. Enklast är att fortsätta vispa i en assistent tycker jag. Vispa nu marängsmeten tills den är helt kall, 10-15 minuter.
 4. Förbered under tiden dina spritspåsar med valfria tyllar. Om du vill ha färg på dina maränger så ”målar” du med pastafärg i spritspåsen. Måla ränder som går från tyllen och upp ca. 10 cm i
 5. spritspåsen.
 6. Klicka ner marängsmet i spritspåsarna och spritsa sedan ut dina maränger på plåten. Se till att marängerna blir ungefär lika stora så att de alla behöver gräddas lika länge.
 7. Grädda dina maränger i mitten av ugnen i 1 h, släpp sedan ut ånga och grädda en stund till.
 8. Marängerna är klara när de släpper från bakplåtspappret. När det är klara så stänger du av ugnen och låter marängerna stå på eftervärme en bra stund. Förvara marängerna torrt.