Färgglad hummus med chili

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Färgglad hummus med chili
11 ingredienser
10 m
"För lite variation har min hummus hämtat inspiration från Indien, och är smaksatt med chili och koriander." /Malin Mendel
Ingredienser
- 1 förp kikärtor (eller 2 dl kokta kikärter) [à 230 g]
- 2 msk tahinipasta
- 4 msk olivolja
- 2 msk citronsaft
- 1-2 msk vatten
- 1 grön chilifrukt, hackad utan kärnor
- 2 dl färsk persilja, hackad (och/eller koriander)
- salt
- nymalen svartpeppar
Servering
- 1 msk olivolja
- färsk persilja, hackad (och/eller koriander)
Gör så här
- Mixa alla ingredienser väl. Späd med lite vatten om det blir för kompakt.
- Smaka av ifall det behövs mer citron och salt.
Servering
- Skeda upp hummusen i en skål, ringla 1 msk olivolja längs kanterna och toppa med några blad av koriander och/eller persilja.