Fänkålsglass med citronflarn

1 röst
40 m + 1 h i glassmaskin
1 sats

Hemgjord glass är både enkelt och gott. Den här är smaksatt med fänkål och serveras med ett krispigt flarn med citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m + 1 h i glassmaskin
1 sats

Du behöver

Glass

  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde 40 %
  • 2 dl mjölk

Citronflarn

  • 3 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 3,5 msk vetemjöl
  • 0,5 citron, skalet
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Glass
    Finhacka (nästan till pulver) fänkålsfröna med en mixerstav.
  2. Vispa ihop ägg och socker. Häll sedan i vispgrädde, mjölk och fänkålsfrön och vispa en stund till.
  3. Häll i blandningen i en glassmaskin och låt den gå tills blandningen är kall och fast, cirka en timma. Häll över i form och ställ in den i frysen.
  4. Citronflarn
    Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och citronskal.
  5. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och lägg smeten på plåten i små rundlar. Grädda i 8-10 minuter. Ta ut plåten och låt flarnen kallna på pappret innan de lossas.
  6. Servering
    Lägg upp glassen i kulor i en skål och tryck in flarnen från sidorna. Garnera gärna med något bär du tycker om eller så.

Laddar fler recept...