Fänkålsglass med citronflarn

Fänkålsglass med citronflarn
Foto: Tv4

Fänkålsglass med citronflarn

1

6 steg att laga

9 ingredienser

40 m + 1 h i glassmaskin

Hemgjord glass är både enkelt och gott. Den här är smaksatt med fänkål och serveras med ett krispigt flarn med citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner1 sats

Glass

  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk

Citronflarn

  • 3 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 3,5 msk vetemjöl
  • 0,5 citron, skalet

Gör så här

  1. Glass
    Finhacka (nästan till pulver) fänkålsfröna med en mixerstav.
  2. Vispa ihop ägg och socker. Häll sedan i vispgrädde, mjölk och fänkålsfrön och vispa en stund till.
  3. Häll i blandningen i en glassmaskin och låt den gå tills blandningen är kall och fast, cirka en timma. Häll över i form och ställ in den i frysen.
  4. Citronflarn
    Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och citronskal.
  5. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och lägg smeten på plåten i små rundlar. Grädda i 8-10 minuter. Ta ut plåten och låt flarnen kallna på pappret innan de lossas.
  6. Servering
    Lägg upp glassen i kulor i en skål och tryck in flarnen från sidorna. Garnera gärna med något bär du tycker om eller så.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer