Fänkålsglass med citronflarn

Fänkålsglass med citronflarn
Foto: Tv4

Fänkålsglass med citronflarn

Av: Kåre - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

40 m + 1 h i glassmaskin

Hemgjord glass är både enkelt och gott. Den här är smaksatt med fänkål och serveras med ett krispigt flarn med citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner sats

Glass

  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk

Citronflarn

  • 3 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 3,5 msk vetemjöl
  • 0,5 citron, skalet

Gör så här

Glass

  1. Finhacka (nästan till pulver) fänkålsfröna med en mixerstav.
  2. Vispa ihop ägg och socker. Häll sedan i vispgrädde, mjölk och fänkålsfrön och vispa en stund till.
  3. Häll i blandningen i en glassmaskin och låt den gå tills blandningen är kall och fast, cirka en timma. Häll över i form och ställ in den i frysen.

Citronflarn

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och citronskal.
  2. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och lägg smeten på plåten i små rundlar. Grädda i 8-10 minuter. Ta ut plåten och låt flarnen kallna på pappret innan de lossas.

Servering

  1. Lägg upp glassen i kulor i en skål och tryck in flarnen från sidorna. Garnera gärna med något bär du tycker om eller så.